Hasta Rehberi

HASTA KABUL

HASTA KABUL

 

Şubelerimize geldiğinizde kimlik bilgilerinize göre HBYS (Hastane Bilgi Yönetim Sistemi) üzerinden size kayıt açılacaktır.

Kamu Sigortaları; SGK çatısı altında birleşen; Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK), Bağ-Kur, Emekli Sandığı, Aylık prime dayalı Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında ve 12-75 yaş aralığında iseniz kayıt işleminizden önce avuç içi damar izi okunması ya da daha önce okunmuş ise doğrulama işleminin yapılarak sağ ve sol elinize ait avuç içi damar izinin T.C. Kimlik numaranızla eşleştirilmesi gerekmektedir. Bu işlem sonrası kimlik bilgilerinize göre HBYS programında kaydınız açılacaktır. Kaydınız açılırken vermiş olduğunuz kişisel ve iletişim bilgilerinizin güncel olması gerekmektedir.

Kayıt esnasında bağlı olduğunuz sosyal güvencenize göre (Sosyal Güvenlik Kurumu, Özel Sağlık Sigortası, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ve Anlaşmalı Kurum vs.) sistemsel sorgulama yapılıp katılım payı ve/veya hizmet bedeli sizden tahsil edilmektedir. Herhangi bir güvencesi olmayan hastalarımız ise Troyagöz cari fiyatlar üzerinden hizmet alabilecektir. İlgili birimlerdeki personellerimiz tarafından ücretler ve hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Anlaşmalı olduğumuz Özel Sağlık Sigortası ve Tamamlayıcı Sağlık Sigortası olan hastalarımızın muayene ve tetkikleri için bağlı bulunan özel sağlık sigortasından provizyon alınmaktadır. Provizyona onay vermemesi durumunda hastalarımız anlaşmalı fiyatlarımız üzerinden hizmet bedelini ödeyip işlemlerine devam edebilecektir.

Anlaşmalı olduğumuz Kurumlardan gelen hastalarımız kurum kimlik kartı veya kurum tarafından verilen sevk kâğıdı ile gelmelidirler. Kurum ile yapılmış olan anlaşmanın içeriğine göre ödeme şekli ve uygulamalar ilgili birimlerdeki personellerimiz tarafından sizlere detaylı olarak anlatılacak ve kayıt açılacaktır.

Kayıt işlemlerinizin tamamlanmasının ardından yetkili personelimiz tarafından muayene öncesi hazırlık süreçlerinin (göz tansiyonu ve göz numaralarının ölçülmesi)  gerçekleştirilmesi için yönlendirileceksiniz.

MUAYENE ve İLERİ TETKİK     

  • Muayene Ve Tedavi

  Kayıt işlemlerinizin tamamlanmasının ardından yetkili personellerimiz tarafından göz ölçümü işleminiz gerçekleştirilecektir. Göz dereceniz ile göz tansiyonunuz ölçülerek muayene öncesi hazırlık süreciniz tamamlanmış olarak doktorunuzun odasına yönlendirileceksiniz.

Muayene öncesinde kısa bir bekleme süresi öngörüyoruz. Doktor odasına girdiğinizde detaylı bir göz muayenesinden geçeceksiniz. Şikâyetiniz doğrultusunda, yapılan muayene ve gözlemler neticesinde doktorunuz tarafından bir tedavi yöntemi belirlenecektir. Tanı ve tedavi planlaması süreçleri içerisinde doktorunuzun gerekli gördüğü hallerde göz dibi muayenesi ve ileri tetkikler yapılarak ayrıntılı muayeneniz tamamlanacaktır.

  • İleri Tetkik

Doktorunuz muayene bulgularınız ve şikâyetleriniz doğrultusunda geçerli teşhisi koymak için sizden ileri tetkik (ileri görüntüleme yöntemleri, laboratuvar tetkikleri vb.) uygulanmasını isteyebilir. Doktorunuzun size teşhis koymak için istediği bu tetkikler, Tetkik Birimi'nde bulunan personellerimiz tarafından yapılacak ve sonuçlarınız doktorunuz tarafından değerlendirilecektir.

YATIŞ ve AYAKTA TEDAVİ

Muayene ve tetkik işlemleri sonunda konulan teşhis ile cerrahi olmayan işlemlerin uygulanması öngörülür ise Hasta Yatış Birimi tarafından yapılacak işlem ile ilgili dosyanız açılacaktır. Burada dosyanıza konulmak üzere işlemi onayladığınızı belirten ilgili Aydınlatılmış (Tıbbi ve Cerrahi Olmayan) Onam Formu için sizden imza alınacaktır. Dosyanızı aldıktan sonra Tetkik Birimi'ne tekrar yönlendirileceksiniz. Tetkik Birimi dosyanızı alacak ve size uygulanacak müdahale gereği bir ön hazırlık süreci (göz bebeğinin büyütülmesi ya da küçültülmesi vb.)  var ise bu süreci tamamlayacak ve cihazların uygunluğuna göre sizi hazır duruma getirdikten sonra gerekli olan işlem doktorunuz tarafından uygulayacaktır.

Tedavi Uygulamaları 3-20 dakika gibi bir süreyi kapsamaktadır. Bu süre yapılan işleme göre değişmektedir. Yapılan müdahale sonrası kullanmanız gereken ilaç var ise doktorunuz tarafından reçeteniz yazılacaktır.

Tedavilerde gözün durumuna göre işlemler bazen tek seansla sınırlı kalmamakta bazen de birden fazla seans ile tedavinin tamamlanması söz konusu olabilmektedir. Tek seansta tedaviniz tamamlanmışsa doktorunuz tarafından kontrole çağırılmanız ya da belirlenen tarih aralığına muayene randevusu alarak gelmeniz istenebilir. Randevunuzu kurumdan ayrılmadan ilgili birimdeki personellerimizden alabilirsiniz. Tek seansta tedavinin sonlandırılamadığı durumlarda ise bir sonraki seans için randevu almak üzere tekrar Hasta Yatış Birimi’ne yönlendirileceksiniz. Hasta Yatış Birimi personelimiz tarafından bir sonraki seans için gerekli olan en uygun tarih aralığına randevunuzu oluşturacaktır.

YATIŞ ve CERRAHİ İŞLEMLER

Yapılan muayene sonunda ameliyat olmanıza karar verilmesi durumunda yapılacak işlem ile ilgili doktorunuz tarafından ayrıntılı olarak bilgilendirildikten sonra Hasta Yatış Birimine yönlendirileceksiniz. Hasta Yatış Birimi tarafından bilgilendirme yapılması sonrası sizinde onayınızın alınmasının ardından yapılacak ameliyata göre uygulanması gereken işlemler için Tetkik Birimine, Tetkik Birimi personeli tarafından uygulanan işlemlerin tamamlanmasının ardından ise sonuçlarınız ile birlikte Hasta Yatış Birimine yönlendirilirsiniz.

Hasta Yatış Birimi tarafından işlemin yapılacağı gün ve diğer bilgiler (tarih, saat, ücret ve doktor bilgisi vb.) randevu kartınız oluşturularak tarafınıza verilir. Aynı gün içerisinde ameliyat olmak isterseniz ameliyat planlamanız yetkili personelimiz tarafından işleme alınacaktır. Yapılan kayıt işlemi sonrası dosyanız açılacak ve dosyanıza konmak üzere ilgili Aydınlatılmış (Tıbbi ve Cerrahi) Onam Formu'nu okuyarak onayladığınızı belirten bir imza alınacaktır. Farklı bir gün için ameliyat olmaya karar verirseniz sizin ve doktorunuz için en uygun güne randevunuzu alabilirsiniz. 

Ameliyathane yetkili personelimiz dosyanızı Hasta Yatış Birimi'nden alarak sizi Ameliyathane birimine yönlendirecektir. Ameliyat sırası yaklaşan hastalar personel eşliğinde Ameliyathane Hasta Hazırlık Odasına alınarak, ameliyathane hijyen kuralları gereğince  (bone, galoş, ameliyat önlüğü vb. giydirme) gerekli hazırlık tamamlanır. Ameliyat sırası gelen hastalar yine personel eşliğinde Ameliyat Salonu’na alınmaktadır.

Ameliyatınızdan sonra size ve yakınlarınıza ameliyat sonrası izlenecek (kullanmanız gereken ilaçlar, ameliyat yerinin bakımı, aktivite, kısıtlama, olası rahatsızlıklarla nasıl baş edileceği ve nasıl bir yol izleneceği vb.) yöntemler hakkında bilgi verilecektir.

Ameliyatınız bittikten kısa bir süre sonra evinize gitmeniz mümkündür. Doktorunuzun uygun gördüğü gün ve saatte kontrol randevusu için tekrar merkezimize gelmeniz gerekecektir.

troya göz